18 Aprila, 2024

Prijava

Dijelovi tijela koji su jedinstveni kao otisak prsta

Svaki čovjek je neponovljiva jedinka, jedna od osam milijardi, a posebne karakteristike ne “čitaju” se samo kroz otisak prsta. Postoji još delova tijela koji su jedinstveni potpis svakog čovjeka.

Oko
Oči su prozor duše i vašeg identiteta. Mišić koji otvara i zatvara zjenicu i kontroliše koliko svjetlosti ulazi u oko, ima male teksture. DNK određuje boju i strukturu, ali njene nasumične rupice, brazde, vrtlozi i pukotine se javljaju tokom fetalnog razvoja, što svaku zjenicu čini jedinstvenom, čak i kod iste osobe one se ne poklapaju.
Uši
Svako ima drugačije uši. U jednoj britanskoj studiji istraživači su razvili algoritam koji bi mogao da identifikuje jednu osobu među više od 250 drugih sa stopom tačnosti od 99,6 posto analizirajući kako se svjetlost odbija od krivina ušiju.
Otisak usana
Uzorci uzvišenja i udubljenja na usnama jedinstveni su kod svake osobe kao i otisci prstiju.
Jezik
Poput otiska prsta, jezik ima svoj oblik i teksturu, a njegove sitne izbočine i brazde raspoređene su na jedinstven način.
Zubi
Zubi ne samo da otkrivaju vašu DNK – zbog čega se zubni kartoni često koriste za identifikaciju tijela – već su specifični za vas na osnovu vaših ličnih navika. Čak i identični blizanci imaju različite zube.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i uključite se u našu Viber zajednicu.

Podjeli: