Maj 31, 2023

Prijava

Вијеће министара БиХ данас о одлагалишту нуклеарног отпада на Трговској гори

Вијеће министара БиХ на данашњој сједници у Сарајеву требало би разматрати Извјештај о раду Координационог тијела, Експертског тима и Правног тима у вези са проблематиком одлагања радиоактивног отпада и истрошеног нуклеарног горива на локацији Черкезовац на Трговској гори.

Пред министрима би се требао наћи и приједлог одлуке о допуни Одлуке о именовању правног тима за израду стратегије правне заштите интереса Босне и Херцеговине у вези с питањима одлагања радиоактивног отпада и истрошеног нуклеарног горива на локацији Трговске горе.

Међу предложеним тачкама дневног реда је и Нацрт закона о измјенама и допунама Закона о служби у Оружаним снагама Босне и Херцеговине, као и приједлог одлуке о одобравању вишегодишњег пројекта “Осигурање набавке нове теренске униформе Оружаних снага БиХ”, те Нацрт уговора о финансирању између БиХ и Европске инвестиционе банке, пројект градског пријевоза у Сарајеву – Б, с Основама за закључивање наведеног уговора.

Планирано је да буду размтрани и Нацрт споразума о слободи кретања са особним исказницама на западном Балкану са извјештајем о преговорима, као и Нацрт одлуке о ратификацији Споразума између БиХ и ЕУ о учешћу Босне и Херцеговине у Механизму Уније за цивилну заштиту.

Такођер, очекује се разматрање приједлога одлуке о усвајању стратегије за борбу против корупције 2022-2024. и Акционог плана за провођење стратегије за борбу против корупције за исти период са приједлогом ове стратегије и акционог плана.

На предложеном дневном реду је и изјашњавање о приједлозима програма рада институција које су у надлежности Вијећа министара.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i uključite se u našu Viber zajednicu.

Podjeli:

Popularno

Na pravom putu

Slične vijesti