23 Aprila, 2024

Prijava

Kako vam zvuči “kafa sa maslinovim uljem”?

Nakon najrazličitijih ukusa koje je ponudio ljubiteljima kafe, Starbucks predstavlja napitak sa ekstra devičanskim maslinovim uljem.

Asortiman napitaka pod nazvom koji asocira na ulje – Oleato, sadrži ekstra devičansko maslinovo ulje “Partana”, najprije stiže u Italiju, u SAD će biti dostupan na proleće, a do kraja godine stiže u Veliku Britaniju, Japan i na Bliski istok.
Postoji pet ukusa, uključujući late sa ovsenim mlijekom, pri čemu Starbucks tvrdi da je inspirisan italijanskim običajem da se kašika maslinovog ulja uzima svakog dana.
Hauard Šulc, čovjek koji je transformisao Starbucks iz regionalnog lanca u međunarodni biznis i koji se povlači sa mjesta privremenog izvršnog direktora sledećeg mjeseca, rekao je da je ideja za kafu sa maslinovim uljem podstaknuta jednim putovanjem na Siciliju prošle godine.
Bio sam apsolutno zapanjen jedinstvenim ukusom i teksturom nastalim kada je ekstra devičansko maslinovo ulje ‘Partana’ dodato u ‘Starbucks’ kafu. I u toplim i u hladnim napicima od kafe, ono je napravilo neočekivan, baršunast, puterast ukus koji je poboljšao kafu i koji se lijepo zadržava na nepcu“, rekao je Šulc.
Naravno, biće ljudi koji će reći: ‘Maslinovo ulje u kafi?’ Ali dokaz je u šoljici. Za više od 40 godina, ne mogu da se sjetim trenutka kada sam bio više uzbuđen, više oduševljen“, kaže Šulc.
Ejmi Dildžer, koja radi na razvoju Starbucksovih napitaka, pretvorila je njegovu ideju u niz pića. Za inspiraciju je potražila ideje kao što su grčki jogurt sa malo maslinovog ulja ili sladoled od maslinovog ulja i morske soli.
Dodavanje ekstra devičanskog maslinovog ulja, kako kaže, pri kuhanju na pari ili mućkanjem sa ovsenim mlijekom stvara “luksuzno iskustvo puno teksture koje je slično onom koje pruža punomasno mlijeko”.
Potez Starbucksa uslijedio je nakon što su pića na bazi maslinovog ulja postala popularna na Tik-toku prošle godine, a sljedbenici “pokreta” podcrtavaju da svi ti napici imaju antiinflamatorna svojstva.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i uključite se u našu Viber zajednicu.

Podjeli: