28 Marta, 2024

Prijava

Umrla Raquel Welch glumica, foto-model i jedna od najlepših ikada

Raquel Welch, američka glumica, preminula je 15. februara u 83. godini. Uzrok smrti slavne glumice još uvijek nije poznat.

Kako je njena porodica saopštila, ona je izgubila životnu bitku posle kraće bolesti.

Rođena je 5. septembra 1940. godine u Čikagu. Bila je oličenje ljepote i „raskošnih oblina“, pa su je često smatrali i seks-simbolom 60-ih i 70-ih godina prošlog vijeka.

Počela je kao lokalna voditeljica vremenske prognoze, a na kraju tih istih šezdesetih već je bila svetski seks simbol. Njeno pravo ime je Žo Rakel Tehada. Udala se sa 18 godina za svoju školsku simpatiju i imali su dvoje djece. Istovremeno je studirala pozorišnu umjetnost za koju je dobila stipendiju kao najbolji đak.

Da je i odlična glumica dokazala je ulogom u „Tri musketara“ kada je dobila Zlatni globus. Njeno ime je postalo toliko kultno da se pojavljivala u nekim filmovima kao Raquel Welch, ili se provlačilo kroz filmove u kojima se ni ne pojavljuje.

Raquel Welch je igrala u filmovima „Fantastično putovanje“ i „Milion godina prije Hrista“, kao i „Bandolero“, „Čudotvorac“, „Tri mušketira“ i „Četiri mušketira“, a posljednjih godina više se pojavljivala kao gost u nekoliko epizoda poznatih TV serija.

Magazin „Empire“ ju je 1995. godine uvrstio u 100 najseksepilnijih zvijezda u istoriji filma, dok je „Playboy“ stavio na treće mjesto liste 100 najseksi dama 20. vijeka.

Ipak neovisno o tom statusu, nikada se nije skinula gola. Pozirala za Playboy 1979, ali nije se fotografisala potpuno gola, a odbijala je skinuti svu odjeću sa sebe i na ekranu tokom svoje karijere duge pet decenija, rekavši da je to način na koji je odgojena.

Njen poster iz filma koji ju je proslavio „One Million Years B.C.“, stajao je na zidu u filmu „Bekstvo iz Šošenka“ i kroz njega je glavni junak pobegao i dokopao se slobode.

Nekako simbolično i poetično, jer je i ona uvek delovala kao da hoda slobodno planetom Zemljom.

Udavala se četiri puta, a do smrti je bila sa Ričardom Palmerom.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i uključite se u našu Viber zajednicu.

Podjeli: