24 Aprila, 2024

Prijava

Hrabra Tora iz BiH prilikom spašavanja djevojčice pod ruševinama povrijedila šapicu (FOTO)

Spasilački timovi iz čitavog svijeta i dalje neumorno pretražuju ruševine na jugoistoku Turske u potrazi za preživelima, iako je sve manje nade kako vreme ističe, a katastrofalni zemljotres koji je pogodio Tursku i Siriju zasad je odnio više od 41.000 života.

Baš poput Zigija, hrabrog psa koji predvodi novosadski spasilački tim, tako i ekipe iz drugih delova sveta imaju pse tragače, a neki od njih su dali svoj život u pokušaju da spasu ljude, poput meksičkog heroja Protea.

Ništa manje zalaganja da pomogne unesrećenim ljudima nije pokazala ni Tora, potražni pas Civilne zaštite iz BiH, koja je u jednoj od akcija traganja i spašavanja povrijedila svoju šapicu, a tom prilikom je pronašla živu djevojčicu.

Na sreću, povreda nije opasna, i Tora će uskoro opet biti u akciji, što je sjajna vijest za momke iz BiH, ali i za unesrećene na terenu.

„Ovo je Tora. Još jedan naš potražni pas. U jučerašnjem spasavanju žive djevojčice pod ruševinama, Tora je tačno markirala gdje treba probijati!

Nažalost, tako je povrijedila šapu, ali bila je kod veterinara i od sutra će opet biti u akciji! Tora je dio tima CZ“, objavio je na Tviteru novinar iz BiH, Zahir Žustra, koji izvještava iz zemljotresom pogođenih područja.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i uključite se u našu Viber zajednicu.

Podjeli: