14 Aprila, 2024

Prijava

Upali u rezervoar sa čokoladom na kraju spašeni i prevezeni u bolnicu

U fabrici čokolade „Mars Vrigli“ u Pensilvaniji u Americi, dva radnika su upala u rezervoar sa čokoladom zbog čega je fabrika kažnjena novčanom sumom od 14.500 dolara.

Američki inspektori za bezbjednost na radnom mjestu kaznili su kompaniju „Mars Vrigli“ nakon neobičnog incidenta u njenoj fabrici u Elizabettaunu u Pensilvaniji.

Dva radnika koja nisu u stalnom radnom odnosu upala su u rezervoar sa čokoladom, a tokom akcije spašavanja spasioci su morali da isjeku dio dna rezervoara u kome se nalazi čokolada. Jedan od radnika je helikopterom prevezen u bolnicu, prenio je „Gardijan“.

Inače, dva radnika su bila angažovana na poslovima čišćenja rezervoara, a da pre toga nisu prošli obuku, prenosi Tanjug.

Kompanija „Mars Vrigli“, poznata je po proizvodnji čokoladica „snikers“ i „tviks“, kao i po proizvodnji čokoladnih bombona „M&M“.

„Bezbjednost naših zaposlenih, kao i spoljnih saradnika je glavni prioritet našeg poslovanja. Cijenimo pristup Uprave za bezbjednost i zdravlje na radu na sprovođenju pregleda nakon akcije spasavanja“, rekao je predstavnik kompanije „Mars Vrigli“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i uključite se u našu Viber zajednicu.

Podjeli: