25 Aprila, 2024

Prijava

Bijela kuća: nisu vanzemaljci

U Bijeloj kući održana je pres konferencija povodom rušenja tri neidentificirana leteća objekta u posljednja tri dana. Podsjetimo, američki ratni avioni u posljednja su u tri dana nad Sjevernom Američkom srušili tri objekta čije poreklo  još uvijek nepoznato.

„Kad govorimo o rušenjima ovih objekata, nema nikakvih dokaza o vanzemaljcima ili vanzemaljskoj aktivnosti”, rekla je portparolka Karin Žan-Pjer, pa sa smiješkom na licu i uz smijeh prisutnih novinara rekla kako voli film ET, ali želi da uvjeri američku javnost da “nema indikacija da su se objekti s drugih planeta pojavili na Zemlji”. Potom je predala riječ Džonu Kirbijuu, savjetniku amerićkog premijera za nacionalnu bezbjednost:

„Takve objekte je teško detektiovati, vrlo su mali i ostavljaju vrlo mali radarski odraz. Čak je kineski balon nije bilo lako da se detektuje, a on je bio puno veći”, rekao je Kirbi, pa dodao: “Još uvijek nismo uspeli da identifikujemo ova tri objekta”.

Kirby je utvrdio kako “ne može javno ići u sitne detalje”, dodavši kako su Sjedinjene Države ustvrdile da Kina ima program balona koji lete na velikim visinama koji je povezan s kineskom vojskom. “Bilo ih je ranije, ali nije ih otkrila administracija Donalda Trumpa, nego administracija Džoa Bajdena”, rekao je.

“Ne procjenjujemo da ti objekti predstavljaju direktnu prijetnju ljudima na tlu. Tražimo ostatke objekata, koji su srušeni iznad nenaseljenih područja”, dodao je.

Zašto su srušeni, bilo je pitanje.

“Njihove visine bile su znatno niže od kineskog špijunskog balona i mogli su da utiču na komercijalni vazdušni saobraćaj. Zato je predsjednik Bajden uz konsultacije s vojnim zapovjednicima izdao naredbu da se sruše. Objekt srušen iznad jezera Hjuron sad je vjerojatno na velikoj dubini. I ostali objekti srušeni su iznad zabačenih područja, zbog čega je potraga za ostacima otežana”, dodao je Kirbi.

„Nemamo dokaza da su ova tri objekata bila namijenjena špijunskim aktivnostima, ali ne možemo to da isključimo.”, rekao je Kirby.

„Prema onom što dosad znamo, ti objekti nisu imali nikakav vlastiti pogon i prema svemu sudeći, kretali su se nošeni vjetrom”, rekao je. “Jedan od razloga zbog kojih ih sad vidimo više je jer ih više tražimo. Filteri radarskih sustava su modifikovani i sad se lakše otkrivaju”, dodao je Kirbi.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i uključite se u našu Viber zajednicu.

Podjeli: