Mart 22, 2023

Prijava

Амерички генерал не искључује могућност и да су у питању ванземаљци

Шеф Америчке команде ваздушно-космичке одбране (НОРАД) за сјевер, генерал Глен Ван Херк, изјавио је, након низа обарања неидентификованих објеката, да се не искључује могућност и да су у питању ванземаљци или неко друго објашњење.

На питање да ли је искључио ванземаљско порекло три ваздушна објекта која су оборили амерички ратни авиони у протеклих неколико дана, Ван Херк је на брифингу у Пентагону рекао да ништа није искључено и да се процењују све пријетње или потенцијалне пријетње и да се покушава да оне буду идентификоване.

Амерички генерал је рекао да војска није у могућности да одмах одреди на који погон су били оборени објекти, нити одакле су дошли и да их због тога с разлогом зову објектима, а не балонима.

Неименовани званичник америчке одбране рекао је после брифинга за Ројтерс да војска нема никакве доказе који би сугерисали да је било који од оборених објеката био ванземаљског порекла.

Пентагон је саопштио да је борбени авион Ф-16 оборио неидентификовани објекат изнад језера Хјурон у америчкој држави Мичиген на граници са Канадом.

Објекат је, како се наводи, летио у близини америчких војних локација и представљао је не само претњу за цивилно ваздухопловство, већ је био и потенцијално средство за наѕор.

Америчко министарство одбране је напоменуло да тај објекат није оцењен као војна пријетња за објекте на земљи и да су га радари прво лоцирали изнад Монтане, а да је оборен у 19.42 сати по средњеевропском времену у недељу, преноси Тањуг. То је био четврти објекат оборен изнад Сјеверне Америке у последњих недељу дана, саопштила је гувернерка Мичигена Гречен Витмер.

Неидентификовани објекат на великој надморској висини био је трећи којег су оборили амерички и канадски борбени авиони, након објекта величине малог аутомобила у петак на обали Аљаске и летећег објекта изнад Јукона у Канади у суботу, преноси Тањуг.

Велики балон за који је Пекинг признао да припада Кини оборен је код обала Јужне Каролине, 4. фебруара.

Лидер демократске већине у Сенату Чак Шумер изјавио је јучер за телевизију АБЦ да амерички званичници за националну безбједност мисле да су објекти који су оборени изнад Аљаске и Канаде били балони.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i uključite se u našu Viber zajednicu.

Podjeli:

Popularno

Na pravom putu

Slične vijesti