Mart 27, 2023

Prijava

WхатсАпп статуси више неће бити исти, ево какве нас промјене очекују

Статуси на WхатсАппу добити ће низ занимљивих додатака попут гласовне опције, реакције емоџијима и циљане публике за објаве.

WхатсАпп је званично представио надоградње за Статус, функцију коју је компанија увела 2017. као одговор на Снапцхат и Сториес на Инстаграму.

Једна од кључних надоградњи долази у виду гласовног стауса (Воице Статус) који кориснику пружа могућност снимања до тридесет секунди дугог ажурирања статуса. Компанија ово назива ‘приснијим начином објављивања, посебно уколико вам је лакше да говорите него да пишете или снимате видео’.

Друга кључна надоградња зове се ‘Привате Аудиенце Селецтор’, односно бирач за приватну публику и дозвољава ко све може да види ваше статусе. Корисници путем овог бирача могу да изаберу публику за сваки статус, пруживши детаљнију контролу него до сада.

Уколико више волите емоџије, WхатсАпп такође уводи реакције на статусе (Статус Реацтионс) које пружају ‘брз и лаган начин одговарања на статусе пријатеља и блиских контаката’ пише WхатсАпп. Корисници ће са овом опцијом моћи да одговоре на било који статус једноставним потезом прста према горе и бирањем једног од осам емоџија – умјесто употребе других акција попут текста, гласовних порука или стикера.

На крају, ту су и прстенови за статусе који се виде око профилне слике када имате нови статус, а видљиви су у листи разговора, групним разговорима и контакним информацијама. За крај, сад можете да видите рани поглед на линк кад га објавите у статусу, пруживши контактима увид у оно на што ће да кликну.

Неке од нових функција су биле најавељене већ раније, али сада долазе званично. Мета наводи да ће надоградња бити доступна глобално и да ће се корисницима испоручити ‘током идућих пар недеља’, пише Енгадгет.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i uključite se u našu Viber zajednicu.

Podjeli:

Popularno

Na pravom putu

Slične vijesti