5 Decembra, 2023

Prijava

WhatsApp statusi više neće biti isti, evo kakve nas promjene očekuju

Statusi na WhatsAppu dobiti će niz zanimljivih dodataka poput glasovne opcije, reakcije emodžijima i ciljane publike za objave.

WhatsApp je zvanično predstavio nadogradnje za Status, funkciju koju je kompanija uvela 2017. kao odgovor na Snapchat i Stories na Instagramu.

Jedna od ključnih nadogradnji dolazi u vidu glasovnog stausa (Voice Status) koji korisniku pruža mogućnost snimanja do trideset sekundi dugog ažuriranja statusa. Kompanija ovo naziva ‘prisnijim načinom objavljivanja, posebno ukoliko vam je lakše da govorite nego da pišete ili snimate video’.

Druga ključna nadogradnja zove se ‘Private Audience Selector’, odnosno birač za privatnu publiku i dozvoljava ko sve može da vidi vaše statuse. Korisnici putem ovog birača mogu da izaberu publiku za svaki status, pruživši detaljniju kontrolu nego do sada.

Ukoliko više volite emodžije, WhatsApp takođe uvodi reakcije na statuse (Status Reactions) koje pružaju ‘brz i lagan način odgovaranja na statuse prijatelja i bliskih kontakata’ piše WhatsApp. Korisnici će sa ovom opcijom moći da odgovore na bilo koji status jednostavnim potezom prsta prema gore i biranjem jednog od osam emodžija – umjesto upotrebe drugih akcija poput teksta, glasovnih poruka ili stikera.

Na kraju, tu su i prstenovi za statuse koji se vide oko profilne slike kada imate novi status, a vidljivi su u listi razgovora, grupnim razgovorima i kontaknim informacijama. Za kraj, sad možete da vidite rani pogled na link kad ga objavite u statusu, pruživši kontaktima uvid u ono na što će da kliknu.

Neke od novih funkcija su bile najaveljene već ranije, ali sada dolaze zvanično. Meta navodi da će nadogradnja biti dostupna globalno i da će se korisnicima isporučiti ‘tokom idućih par nedelja’, piše Engadget.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i uključite se u našu Viber zajednicu.

Podjeli: