19 Aprila, 2024

Prijava

Govor Rogera Watersa u SB UN izazvao oštre reakcije

Jedan od osnivača čuvenog britanskog benda „Pink Floyd” Rodžer Voters danas je u obraćanju putem video linka prisutnima na sastanku Savjeta bezbjednosti UN, pozvao američkog predsjednika Bidena, ruskog lidera Vladimira Putina i ukrajinskog predsjednika Volodimira Zelenskog da postignu saglasnost o prekidu vatre u Ukrajini.

Rusija ga je zamolila da se obrati Savetu bezbjednosti Ujedinjenih nacija zbog isporuke oružja Ukrajini.

„Tražimo promjene, predsjednik Biden, predsjednik Putin, predsjednik Zelenski, SAD, NATO, Rusija, EU – molim vas sve da promijenite stavove. Pregovarajte danas o prekidu vatre u Ukrajini – naveo je u svom govoru Voters.

On je istakao da bi to, naravno bila polazna tačka.

Sjednica Saveta bezbjednosti UN o Ukrajini održala se na zahtjev Rusije radi razmatranja isporuke oružja Ukrajini.

Na kraju sjednice stalni ukrajinski predstavnik Sergij Kislica bio je oštar prema Rodžeru Votersu. Podsjetio je na prošlost benda, i da ih je Sovjetski Savez zabranio jer su se protivili sovjetskoj invaziji na Avganistan.

„Ironično je, ako ne i licemerno, da on sada pokušava ds zataška invaziju. Kako je tužno za njegove bivše obožavaoce kad ga vide kako prihvata ulogu samo cigle u zidu”, dodao je ukrajinski diplomata.

Voters, britanski muzičar bez dlake na jeziku, uvijek je iznosio stavove o različitim društvenim i političkim pitanjima, zbog čega je stekao veliki broj poštovalaca, ali i ljudi koji ga ne podnose.

O Votersu se oglasila i Poli Samson, supruga Dejvida Gilmora, frontmena grupe Pink Flojd i Votersovog nekadašnjeg bliskog saradnika i nazvala ga raznim pogrdnim imenima. Njen stav je u tvitu potvrdio i Dejvid, koji je napisao: „Sve napisano je apsolutno tačno“.

Svi kritičari su se više bavili njim nego onim šta je izgovorio.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i uključite se u našu Viber zajednicu.

Podjeli: