28 Marta, 2024

Prijava

Bosanac – Bosancu: Ćiro Blažević je bio moj nogometni otac

 Ćiro je bio neponovljiv, nenadmašan motivator i govornik, u jednoj sekundi šarmantan, u drugoj goropadan, rekao je o Miroslavu Blaževiću aktualni izbornik hrvatske nogometne reprezentacije Zlatko Dalić.

Izrazio je Dalić sućut obitelji Miroslava Ćire Blaževića nakon što je trener svih trenera izgubio bitku s teškom bolešću s kojom se duže vremena hrabro borio. Premda je svojim rezultatima ‘učenik’ Dalić nadmašio ‘učitelja’ Blaževića uvijek je sadašnji izbornik naglašavao da je Ćiro najveći, prenosi Hina.

“Izražavam najdublju sućut obitelji našeg Ćire zbog čijeg odlaska svi u nogometu dijelimo veliku bol. Pamtim ga kao čovjeka s velikim stilom i još većom dušom i zato smo ga svi voljeli i poštovali. Kao trener je potpisao dva izvanredna i povijesna uspjeha, jedan s reprezentacijom koju je doveo u svjetski vrh, a jedan s Dinamom kada je ta titula značila puno više od nogometa. No, gdje god je radio ostavio je veliki trag, pa tako i na mene u Varaždinu. Mogu slobodno reći da je Ćiro bio moj nogometni otac, bio mi je istinska inspiracija za sve što sam postigao u trenerskoj karijeri. Na tome sam mu vječno zahvalan te su moje molitve posvećene njemu i njegovoj obitelji. Treneru svih trenera, počivao u miru Božjem“, izjavio je Zlatko Dalić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i uključite se u našu Viber zajednicu.

Podjeli: