27 Maja, 2024

Prijava

Republikanci traže od Muska da ne dozvoli teroristima da koriste „Twitter”

Republikanci iz Predstavničkog doma upozorili su vlasnika Tvitera Ilona Maska da terorističke organizacije traže načine da pojačaju svoju propagandu na ovoj društvenoj mreži.

Republikanci Pet Falon, Kit Self, Roni Džekson i Džejms Mojlan poslali su pismo Masku zahtjevajući odgovor kako Tviter može da spriječi zloupotrebu svoje platforme i kako se odvija proces nečije verifikacije preko koje se dobija plava kvačica, prenio je „WT”.

„Nedavni izvještaji o tome kako talibani sebi verifikuju naloge na Tviteru podigle su zabrinutost da bi mogli da koriste algoritme kako bi širili mržnju, radikalizam i terorističku propagandu. Važno je da se zna da SAD ne priznaju talibane kao legitimnu vladu Avganistana”, navodi se u pismu.

Falon je naveo da ostale grupe, poput terorističke Islamske države, traže nove metode da dospeju do šire javnosti putem interneta.

„Na kraju dana, ne smijemo da dozvolimo ovim ubilačkim grupama da zloupotrebljavaju američke platforme da vrše represiju nad ženama, da zabranjuju verske slobode, demokratiju i etničke manjine”, istakao je Falon u saopštenju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i uključite se u našu Viber zajednicu.

Podjeli: