27 Maja, 2024

Prijava

Omčo je najpopularniji YouTuber na Balkanu, mjesečno od snimaka zaradi 20.000 do 30.000 €

Omer Nadarević iz Bihaća, poznatiji kao Omčo, nalazi se na prvom mjestu na Balkanu po broju pratilaca i pregleda na YouTubeu. Prema najnovijim podacima, Omčo na istoimenom YouTube kanalu ima dva miliona i 92.000 pratilaca, pa je tako prestigao i Bogdana Ilića, poznatijeg kao Baka Prase.

Ipak, ono što mnogima u regionu nije poznato jeste činjenica da se Omčo sa svojim timom okrenuo i stranom tržištu, te je tako pokrenuo i kanal Fat TV, koji broji čak šest miliona i 59.000 pretplatnika.

Sudeći prema platformi Socialblade, kao i onom što se može vidjeti na Omčinom „stranom kanalu“, Omčo je u poslednjih 30 dana imao skoro četiri milijarde pregleda – što ga stavlja u najgledanijih 100 kanala na YouTubeu u svetu, a u kontekstu YouTubeu je u prvih pet!

Tako se iza Omče nalazi i poznati Pew Die Pie, koji u poslednjem mjeseci bilježi skoro duplo manje pregleda.

Prema podacima sa spomenute platforme Socialblade, koja uključuje širok spektar činjenica koje mogu uticati na YouTube zaradu, Omčo na svom drugom kanalu Fat TV mesečno zarađuje između 96.500 i 1.500.000 američkih dolara.

Da se Omčin uspeh ne može osporiti, svojevremeno je potvrdio i Baka Prase, koji je u svom livestreamu izračunao da Omčo gotovo sigurno zarađuje između 20.000 i 30.000 evra dnevno, što je i tačno, ukoliko uzmemo u razmatranje i podatke Socialblada za kanale Omčo i Fat TV.

Uz Omčin kanal, na listi 100 najgledanijih na svetu nalaze se i profili Diznija, NBC i drugih medijskih kuća, ali i planetarnih zvijezda, koje su na ovoj listi iza njega, poput Džastina Bibera, Due Lipe i drugih.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i uključite se u našu Viber zajednicu.

Podjeli: