29 Marta, 2024

Prijava

Kavazović: Islamska zajednica u BiH će odmah reagirati i bratskom narodu Turske uputiti pomoć

U povodu snažnog zemljotresa koji je pogodio nekoliko južnih pokrajina Turske, a koji je uzrokovao ne samo ogromnu materijalnu štetu, već i velik broj poginulih i ozlijeđenih, reisul-ulema Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini Husein-ef. Kavazović uputio je telegram saučešća predsjedniku Turske Redžepu Erdoganu, predsjedniku Diyaneta dr. Aliju Erbašu i cijelom turskom narodu.

Prirodne katastrofe u ma kojem obliku da se pojave, rekao je Kavazović, iskušenja su koja nam šalje naš Gospodar.

Katastrofa koja je jutros pogodila južna područja Republike Turske, naveo je on, poprimila je ogromne razmjere, uništila domove i odnijela živote mnogih ljudi, i u dušu turskog naroda unijela tugu i bol.

– Poštovani predsjedniče, želimo Vam kazati da niste sami u ovim teškim trenucima i da smo uz vas svim svojim bićem. Islamska zajednica u Bosni i Hercegovini će odmah reagirati i bratskom narodu Turske uputiti pomoć.

Uime Islamske zajednice i u svoje ime upućujem Vam izraze dubokog saosjećanja i molim Allaha da se smiluje nastradalima, a da njihovim porodicama i bližnjima, i svima nama, podari sabura i olakša bol – kaže se u telegramu reisul-uleme, prenosi MINA.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i uključite se u našu Viber zajednicu.

Podjeli: