Mart 27, 2023

Prijava

Кавазовић: Исламска заједница у БиХ ће одмах реагирати и братском народу Турске упутити помоћ

У поводу снажног земљотреса који је погодио неколико јужних покрајина Турске, а који је узроковао не само огромну материјалну штету, већ и велик број погинулих и озлијеђених, реисул-улема Исламске заједнице у Босни и Херцеговини Хусеин-еф. Кавазовић упутио је телеграм саучешћа предсједнику Турске Реџепу Ердогану, предсједнику Диyанета др. Алију Ербашу и цијелом турском народу.

Природне катастрофе у ма којем облику да се појаве, рекао је Кавазовић, искушења су која нам шаље наш Господар.

Катастрофа која је јутрос погодила јужна подручја Републике Турске, навео је он, попримила је огромне размјере, уништила домове и однијела животе многих људи, и у душу турског народа унијела тугу и бол.

– Поштовани предсједниче, желимо Вам казати да нисте сами у овим тешким тренуцима и да смо уз вас свим својим бићем. Исламска заједница у Босни и Херцеговини ће одмах реагирати и братском народу Турске упутити помоћ.

Уиме Исламске заједнице и у своје име упућујем Вам изразе дубоког саосјећања и молим Аллаха да се смилује настрадалима, а да њиховим породицама и ближњима, и свима нама, подари сабура и олакша бол – каже се у телеграму реисул-улеме, преноси МИНА.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i uključite se u našu Viber zajednicu.

Podjeli:

Popularno

Na pravom putu

Slične vijesti