24 Aprila, 2024

Prijava

Gledanost CNNa najniža u posljednjih devet godina

Sve manje Amerikanaca vjeruje televizijskoj mreži koja podržava državni narativ i koja je učestvovala u aferi “Rusijagejt”, kao i prikrivanju priče o laptopu Hantera Bajdena

CNN je zabilježio najnižu gledanost u posljednjih devet godina u svim dijelovima dana tokom sedmice od 16. do 22. januara 2023, prema podacima američke kompanije “Nilsen”. Programe ove medijske korporacije tada je gledalo u prosjeku samo 444.000 gledalaca u udarnom terminu, od kojih je samo 93.000 u najvažnijoj demografskoj grupi koja obuhvata uzrast od 25 do 54 godine. Ovo je prvi put od maja 2014. da mreža nije uspjela da dostigne 450.000 gledalaca.

Poređenja radi, tokom istog perioda “Fox news” je privukao 1,4 miliona gledalaca, u udarnom terminu čak dva miliona ljudi je gledalo program ove kuće, dok je NBC gledalo 629.000 osoba, prenosi portal “Vrep”.

“Nilsenovi” podaci ukazuju i na to da je ključni program “CNN this morning” također zabilježio najmanju gledanost od početka emitovanja prije tri mjeseca. U prosjeku ga je gledalo 331.000 gledalaca, dok je “Foks end frends” imao skoro milion gledalaca, a “Morning Džo” 760.000.

Dakle, evidentno je da sve manje Amerikanaca vjeruje televizijskoj mreži koja podržava državni narativ i koja je imala udjela u aferi “Rusijagejt”, kada su demokrate optužile Rusiju da je pomogla Donaldu Trampu da pobjedi Hilari Klinton na američkim predsjedničkim izborima 2016, a mreža pomogla u širenju (dez)informacija. Afera je kasnije iskorišćena i za cenzuru na Tviteru.

Takođe, CNN je učestvovao i u prikrivanju priče o laptopu Hantera Bajdena, koji je ugovarao unosne poslove s kompanijama širom svijeta dok je njegov otac Džozef bio potpredsednik SAD.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i uključite se u našu Viber zajednicu.

Podjeli: