22 Maja, 2024

Prijava

Crnogorac dao otkaz u Opštini jer nije radio ništa: „Osjećao sam se beskorisno“

Mojkovčanin Ilija Vlaović dao je otkaz u Opštini Mojkovac jer ništa nije radio i jer smatra da njegovo radno mjesto nije potrebno.

Vlaović, koji je po struci profesor geografije, zasnovao je radni odnos u Opštini Mojkovac 9. decembra 2022. godine, a zahtjev za raskid ugovora o radu podnio 18. januara ove godine.

Vlaović je potvrdio za Pobjedu da ovaj nesvakidašnji i neuobičajen potez nije šala, i da je zaista dao otkaz jer mu poslodavac nije davao radne zadatke. On je bio zaposlen na radnom mjestu savetnika, ali kaže da ne zna za šta i čiji savetnik.

U zahtjevu za raskid ugovora upućen predsjedniku Opštine Mojkovac Vesku Deliću , u koji je Pobjeda imala uvid, Vlaović navodi da je sklopio ugovor sa Opštinom preko javnih radova koje raspisuje Zavod Crne Gore kao stručno osposobljavanje na šest mjeseci.

– Razlog raskida ugovora je jer se nadležni za moj sektor, gdje sam dobio raspored, nisu udostojili za mjesec dana naći mi radni zadatak. Osjećao sam se beskorisno i suvišno. Ako sam dobio priliku da se usavršavam smatram da bi to trebalo i da se sprovede u djelo, a ne da svoje radno vrijeme provodim sjedeći bez nikakvih radnih obaveza – kazao je Vlaović.

Kaže da se obraćao nadležnoj za njegov sektor u više navrata i tražio radno zaduženje, ali da ga nije dobio „vjerovatno zato što poslodavac nema šta da mu da da radi“.

– Samim tim smatram da ovo moje radno mjesto nije potrebno i zašto bih ja onda uzimao platu koju ne zaslužujem. Smatram da bi bilo humanije da se taj novac uplati djeci u Domu u Bijeloj ili socijalno ugroženim porodicama – kaže Vlaović.

On apeluje na ljude u Opštini Mojkovac da „ne slijede prethodnu vlast uz podsjćanje da su se svi borili protiv korupcije“.

– U Opštini Mojkovac ima veliki broj nepotrebnih radnih mjesta i zbog takvih koji vole da sjede i ništa ne rade a da primaju platu mi se nalazimo tu gdje jesmo. Također smatram da je moja država Crna Gora i poštujem njena obilježja, a ovo što rade naši predstavnici prevazilazi sve granice. O svemu ovome obavijestiću nadležne organe Crne Gore da se pozabave provjerom radnih mjesta u Opštini Mojkovac kao i medije. Još jednom navodim da sam dao otkaz jer nisam ništa radio i smatram da ovo radno mjesto nije potrebno – zaključio je Vlaović u zahtjevu za raskid ugovora.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i uključite se u našu Viber zajednicu.

Podjeli: