20 Aprila, 2024

Prijava

Milanović: Ili dogovor Rusije i SAD-a ili Treći svjetski rat

Slanje zapadnih tenkova Ukrajini produžit će rat u toj zemlji, a ako se Washington i Rusija ne dogovore slijedi Treći svjetski rat, rekao je u četvrtak predsjednik Republike Hrvatske Zoran Milanović.

Komentirajući odluku Njemačke i SAD-a o slanju tenkova Kijevu, Milanović je kazao kako će taj potez produžiti rat

„Svi tenkovi, i ruski i američki gore na isti način, a u njima sjede ljudi koji ili poginu ili pobjegnu van“, dodao je, navodi Hina.

Milanović predviđa da će rat u Ukrajini trajati dok „Moskva i Washington negdje ne dogovore završetak“, što je „užasno, teško i daleko“.

U tim razgovorima se neće pitati ni „Zagreb, ni Berlin, ni Pariz, ni Bruxelles“, a ako se oni ne održe svijet se „lagano“ kreće prema Trećem svjetskom ratu, upozorio je.

Hrvatski predsjednik kritizirao je šeficu njemačke diplomacije Annalenu Baerbock koja je u Vijeću Europe rekla da bi europske države trebale biti jedinstvene i prestati se „međusobno okrivljavati jer se u Europi vodi rat protiv Rusije, a ne jedni protiv drugih“.

Milanović kaže da takvo „ludilo nije vidio“ i da nije znao da je Europa u ratu s Rusijom.

„Možda je Njemačka u ratu s Rusijom. Sretno ovaj puta, da završi bolje nego prije 70 godina, ali mi nismo u ratu ni s kim“, rekao je.

„Od nje saznajemo da smo mi svi u ratu s Rusijom. Nismo mi, Amerika je, mi smo samo obični pijuni“, rekao je Milanović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i uključite se u našu Viber zajednicu.

Podjeli: