28 Marta, 2024

Prijava

Đokovićev otac neće prisustvovati polufinalu Australian Opena nakon kontroverze s ruskom zastavom

Otac Novaka Đokovića, Srđan, objavio je u petak da neće prisustvovati polufinalnom meču Australian Opena svog sina i da će ga umjesto toga “gledati od kuće”, nakon što se pojavio snimak na kome se vidi kako pozira u Melbourne parku s navijačima koji drže ruske zastave.

Snimak je izazvao kontroverzu u Australiji, što je dovelo do toga da je premijer te zemlje Anthony Albanese u petak ponovio podršku Australije Ukrajini i kritizirao pristalice ruske invazije.

– Ovdje sam samo da podržim svog sina. Nisam imao namjeru da izazivam takve naslove ili smetnje – navodi Srđan Đoković u e-mailu.

– Dakle, nema prekida u večerašnjem polufinalu za mog sina ili za drugog igrača, izabrao sam da gledam od kuće – piše on.

Novak Đoković odbio je da komentira.

– Naglasit ću da Australija stoji uz narod Ukrajine – izjavio je Albanese na konferenciji za novinare kada je novinar upitao da li Srđana Đokovića treba deportovati nakon što je viđen kako pozira s navijačima koji drže ruske zastave.

– To je stav Australije, i Australija je nedvosmislena u našoj podršci vladavini međunarodnog prava. Ne želimo da vidimo bilo kakvu podršku ruskoj invaziji na Ukrajinu, koja ima razoran uticaj po narod Ukrajine – kazao je australski čelnik, prenosi Reuters.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i uključite se u našu Viber zajednicu.

Podjeli: