19 Aprila, 2024

Prijava

Žene da vas čujemo: Ovo je najljepši muškarac na svijetu?!

Rege Džin Pejdž, koji je glumio Sajmona Baseta u prvoj sezoni popularne Netfliksove serije “Bridgerton”, proglašen je za najljepšeg muškarca na svijetu.

Estetski hirurg po imenu Džulijan de Silva otkrio je rezultate prema “zlatnom presjeku” – Pejdž je bio evidentni pobjednik, a njegovo lice je imalo 93,65 posto preciznosti u odnosu na zlatni presjek. Na drugom mjestu je Kris Hemsvort sa 93,53 posto, dok je Majkl B. Džordan treći sa 93,46 posto.

De Silva je za glumca rekao: “Rege je pobjedio zbog svog klasično lijepog lica i prelepih smeđih očiju. Lako je imao najviši rezultat za razmak između očiju, a položaj njegovih očiju također je bio visok. Njegove savršeno oblikovane usne su također imale visoke ocjene i
jedina ocjena koja je bila nešto niža bila je širina i dužina nosa.”
Rezultat je zasnovan na kompjuterizovanom mapiranju mjerenja fizičkog savršenstva zasnovanog na zlatnom presjeku, a njime se određuje fizička savršenost neke osobe. Što je lice bliže proporciji 1:1,618, to je osoba savršenija.
De Silva je rekao: “Ove potpuno nove tehnike kompjuterskog mapiranja omogućavaju nam da riješimo neke od misterija šta je to što nekoga čini fizički lijepim, a tehnologija je korisna pri planiranju operacija pacijenata.”
Prema De Silvinim proračunima, Heri Stajls je na četvrtom mjestu sa 92,3 posto, engleski fudbaler Džud Belingam na petom sa 92,22 posto, a Robert Patison na šestom sa 92,15 posto. Podsjetimo ovog leta, Patison je istom formulom proglašen za najljepšeg muškarca svijeta.
Lista je nastavljena s Krisom Evansom na sedmom, Džordžom Klunijem na osmom, Henrijem Goldingom na devetom, a Dvejn Džonson se našao na poslednjem mjestu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i uključite se u našu Viber zajednicu.

Podjeli: