20 Aprila, 2024

Prijava

Zelenski dobiva sve što poželi kako bi se ostvario zajednički cilj

Predsjednik Ukrajine Volodimir Zelenski zahvalio se predsjedniku Amerike zbog oduke da Ukrajini pošalje 31 tenk „M1 abrams”.

„ Ovo je važan korak na putu ka pobjedi. Danas je slobodni svet ujedinjen kao nikada prije kako bi ostvario zajednički cilj”, napisao je Zelenski na svom nalogu na društvenoj mreži Tviter.

Američki predsjednik Džozef Bajden prethodno je potvrdio da će SAD poslati 31 tenk „M1 abrams” u Ukrajinu. On je tu odluku opisao kao pojačano angažovanje evropskih saveznika Ukrajine koji pokazuju da su i dalje ujedinjeni protiv ruske invazije.

Prije ove odluke Vašingtona, Nemačka je odobrila slanje tenkova „leopard 2” Ukrajini, kao i njihov ponovni izvoz iz partnerskih zemalja.

Ukrajini će u prvom paketu biti dopremljeno 14 „leoparda” iz njemačkih vojnih rezervi, a Nemačka će objezbediti logistiku i municiju.

Ukrajinski predsjednik Volodimir Zelenski izjavio je da je iskreno zahvalan  Njemačkoj i kancelaru Olafu Šolcu zbog važne i pravovremene odluke Berlina da Kijevu isporuči tenkove „leopard 2”, prenosi Tanjug.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i uključite se u našu Viber zajednicu.

Podjeli: