4 Decembra, 2023

Prijava

Ukrajinci u Španiji otvorili ilegalnu fabriku cigareta i ostvarili profit od 37,5 miliona eura

Policija u Španiji, uz pomoć Europola, razbila je bandu koja je vodila tri ilegalne fabrike cigareta, u kojima su ukrajinske izbjeglice radile u lošim uslovima, objavio je danas BBC. Kako se navodi, fabrike su otkrivene u tri regiona Španije, a 27 osoba je uhapšeno.

Grupa je navodno krijumčarila velike količine duhana, a fabrike su mogle da naprave više od pola miliona paklica cigareta dnevno, koje su se prodavale širom Španije i inostranstva.

Policija je saopštila da su Ukrajinci, koji su pobjegli od ruske invazije, živjeli u montažnim skloništima unutar fabrika, a radili su dugo i nisu izlazili da bi izbegli da budu otkriveni, jer su pojedini ušli u Španiju ilegalno.

U međuvremenu, šefovi organizacije uživali su u luksuznom životu.

Vlasti su tokom racije zaplijenile duvanske proizvode u vrijednosti od 37,5 miliona eura, luksuzna vozila, nakit i velike količine gotovine.

Pretreseno je više od 20 objekata, industrijskih objekata i prodavnica.

Policija je saopštila da je banda razvila i velike plantaže marihuane.

Prema Ujedinjenim nacijama, širom Evrope ima gotovo osam miliona registrovanih ukrajinskih izbjeglica koje su pobjegle od ruske invazije, a u Španiji ih je registrovano više od 160.000.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i uključite se u našu Viber zajednicu.

Podjeli: