18 Aprila, 2024

Prijava

Milanović: Zar trebamo biti američki robovi?

‘Plan ne mogu biti sankcije [protiv Rusije] i micanje Putina. To su gluposti. Nećemo ništa postići. Nisu ni Miloševića slomili sankcijama’, rekao je hrvatski predsjednik.

Odluka o obuci ukrajinskih vojnika ili bilo kakvom uplitanju u rat treba biti izbor Hrvatske, koja ne bi trebala činiti što joj nameću veće sile, rekao je predsjednik Hrvatske Zoran Milanović u Vukovaru. U tom gradu, na istoku Hrvatske, učestvovao je na obilježavanju 31. godišnjice međunarodnog priznanja Republike Hrvatske i 25. godišnjice završetka mirne reintegracije hrvatskog Podunavlja.

Dodao je kako Washington i NATO preko Ukrajine “vode proxy rat protiv Rusije”, prenose hrvatski mediji.

“I obrnuto. Međutim, ako nemaš krajnji cilj, ako nemaš plan, onda to završava kao Afganistan”, istakao je Milanović.

Prema njegovim riječima, plan ne mogu biti sankcije [protiv Rusije] i “micanje Putina”.

‘Ni Miloševića nisu slomili sankcijama’

 

“To su gluposti. Nećemo ništa postići. Nisu ni [Slobodana] Miloševića slomili sankcijama. Idu iz rata u rat. Što bismo trebali biti? Američki robovi”, upitao je Milanović.

Također je komentirao intervju hrvatskog premijera Andreja Plenkovića za francuski medij u kojem se dotakao i njegovih izjava o pitanju obuke ukrajinskih vojnika u Hrvatskoj.

“Pljuješ hrvatske zastupnike i hrvatske građane u francuskim medijima”, rekao je. “Nemoj nikada olajavati demokratske zastupnike svojih građana i svoje građane u stranim medijima. To je minimum bontona”.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i uključite se u našu Viber zajednicu.

Podjeli: