22 Maja, 2024

Prijava

Medvedev: Zapadnu Ukrajinu žele da pripoje svojim bivšim gospodarima

Postoje planovi da se zapadna Ukrajina preda bivšim gospodarima, a da se grad Lavov ponovo zove Lemberg, napisao je zamjenik predsjednika Saveta bezbjednosti Rusije Dmitrij Medvedev na svom Telegram kanalu.

„U Lavovu, koji će se ponovo zvati Lemberg, sastanak su održali poljski predsjednik Andžej Duda, predsjednik Litvanije Gitanas Nauseda i ukrajinski predsjednik Volodimir Zelenski i razgovarali da se zapadni ukrajinski regioni ustupe nekadašnjim gospodarima”, napisao je Medvedev, prenosi TAS.

Političare koji su se našli u Lavovu Medvedev je opisao kao ljude koji „pate od imperijalnih ambicija i fantomskih bolova izazvanih istorijom koja ih je zadesila”.

Prema rečima Medvedeva, Zelenski, Duda i Nauseda se „mole za tenkove Leopard, neku vrstu T-72 koje su protivnici Rusije nadogradili, ali i za još neko drugo englesko smeće”.

„Uostalom, sav taj hardver će se uskoro pretvoriti u zarđalo, staro gvožđe i neće donijeti spas veštačkoj državi koja se raspada”, poručio je zamjenik šefa ruskog Saveta bezbjednosti.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i uključite se u našu Viber zajednicu.

Podjeli: