23 Aprila, 2024

Prijava

Sumnjali su na Trampa a FBI sada istražuje i dokumenata iz Bidenove privatne kancelarije

Američko ministarstvo pravosuđa pregleda potencijalno povjerljive dokumente iz vremena kada je Joe Biden bio potpredsjednik SAD, a pronađeni su u njegovoj bivšoj kancelariji u nevladinoj organizaciji u Vašingtonu, saopštila je Bijela kuća, prenosi Tanjug.

Bidenov advokatski tim otkrio je oko 10 dosjea u zaključanom ormaru u „Pen Biden centru” u Vašingtonu u novembru, rekao je njegov advokat, a oni su predani Državnom arhivu, prenosi Rojters.

FBI je uključen u istragu povjerljivih dokumenata pronađenih u ovoj nevladinoj organizaciji, a američki državni tužilac Merik Garland zamoljen je da pregleda dokumente, prema izvještaju „CBS news”.

Izvor upoznat s predmetom je rekao američkoj televiziji da serija dokumenata ne sadrži nuklearne tajne, a nije naveden stepen njihove klasifikacije i povjerljivosti.

Bidenov specijalni savjetnik, Ričard Zauber, naveo je u izjavi za CBS u ponedeljak da su dokumente otkrili neposredno prije izbora za Kongres advokati američkog predsjednika koji su raščišćavali kancelarijski prostor.

Biden, koji je bio potpredsjednik SAD za vreme mandata Baraka Obame od 2009. do 2017, nakon toga je do 2020. imao kancelariju u organizaciji koja je udaljena nešto više od kilometar od Bijele kuće

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i uključite se u našu Viber zajednicu.

Podjeli: