23 Aprila, 2024

Prijava

Peskov: Zapad šalje oružje, vojnici ginu, narod Ukrajine trpi ali promjene neće biti

Portparol Kremlja Dmitrij Peskov izjavio je danas da su se pokazale tačnim informacije Moskve da je 600 ukrajinskih vojnika poginulo u napadu na grad Kramatorsk, uprkos izvještajima prema kojima su napadi promašili mete.

”Kremlj je apsolutno uvjeren u tačnost te informacije, a podsjetiću i na riječi predsednika Vladimira Putina da je glavni izvor informacije bilo Ministarstvo odbrane”, rekao je Peskov, prenosi Rojters.

Ranije je ta agencija prenela da su ruski raketni napadi promašili ciljeve u gradu Kramatorsk i da nije bilo očiglednih znakova štete, uprkos navodima Moskve da je u napadima poginulo 600 ukrajinskih vojnika.

Peskov je odbacio navode Kijeva da je zamjenik šefa kabineta predsjednika Rusije Dmitrij Kozak, nezvanično razgovarao sa evropskim zvaničnicima o miru s Ukrajinom.

”Riječ je o još jednoj lažnoj vesti”, rekao je Peskov.

Komentarišući nove isporuke oružja iz zemalja Zapada, Peskov je ocijenio da će to ”samo produbiti patnju ukrajinskog naroda”, kao i da neće promijeniti ishod sukoba.

Rojters podsjeća da su ukrajinske snage postigle određene uspjehe na bojnom polju i da su zatražile od zapadnih saveznika pomoć u PVO sistemima, kako bi napravili prevagu u ratu koji traje od februara prošle godine.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i uključite se u našu Viber zajednicu.

Podjeli: