25 Aprila, 2024

Prijava

Gospodarska komora Države Izraela u BiH: Retorika mržnje protiv židovskog naroda mora stati

Nakon što je preko plakata Gospodarske komore Države Izraela u BiH u središtu Sarajeva iscrtan kukasti križ, predsjednik te komore Amir Gross Kabiri uputio je u četvrtak priopćenje za javnost u kojem je pozvao sarajevsku gradonačelnicu Benjaminu Karić da javno osudi taj nasilni čin antisemitizma i pošalje jasnu poruku da se takva ponašanja neće tolerirati.

– Nedavni zločin iz mržnje koji se dogodio na ulicama Sarajeva i prizori nacističkih simbola isprskanih preko zastava židovske države duboko su uznemirujući i trebaju predstavljati znak upozorenja. Pozivam gradonačelnicu Karić da javno osudi ovaj nasilni čin antisemitizma i da pošalje jasnu poruku da se takva ponašanja neće tolerirati – kazao je Kabiri podsjetivši kako će za nekoliko tjedana cijeli svijet obilježiti Međunarodni dan sjećanja na žrtve holokausta.

Pozvao je i čelnike u Sarajevu da osiguraju da organi za provođenje zakona privedu kriminalce pravdi, u vjeri da će ih pravosudni sustav osuditi na odgovarajući način.

– Nećemo dozvoliti da se nijedan Židov, građanin  BiH, suoči sa strahom i terorom. Ovo je moja osobna moralna dužnost i pobrinut ću se da oni budu sigurni i zaštićeni čak i ako ću svakog od njih morati zaštititi svojim vlastitim tijelom – naglasio je on.

Kabiri smatra kako retorika mržnje protiv židovskog naroda mora stati.

– Šutnja spram ovog zločina predstavlja njegovo podržavanje i zato vas ponovno pozivam da progovorite. Nećemo dopustiti da nas bilo tko spriječi u ostvarenju naših ciljeva, stvaranju jedinstvene, tolerantne i uspješne BiH – zaključio je predsjednik Gospodarske komore Države Izraela u BiH.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i uključite se u našu Viber zajednicu.

Podjeli: