Ukoliko ste ljubitelj čizkejkova, ovaj neobično kremasti recept će vam se definitivno svidjeti.
Od sastojaka će vam biti potrebno 150 grama keksa po izboru i 100 grama putera.
Za krem treba da spremite 300 grama crne čokolade, 500 grama maskarpone sira, 100 grama šećera u prahu i 250 mililitara slatke pavlake.
Priprema
Usitnite keks i pomješajte sa rastopljenim maslacem.
U okrugli kalup s obručem smjesu od keksa i maslaca i dobro je utisnite na dno kalupa i zatim stavite u frižider dok ne pripremite krem.
Čokoladu rastopite, a zatim ostavite da se malo ohladi.
Mikserom u jednoj posudi umutite slatku pavlaku.
U drugoj posudi izmiksajte maskarpone sa šećerom i dodajte mlaku otopljenu čokoladu. U tu smjesu dodajte šlag i lagano miješajte dok sve ne sjedinite.
Izvadite iz zamrzivača kalup, prelijte kremu na podlogu od keksa i maslaca i stavite u frižider na nekoliko sati da se stegne.
Dekorisati po želji.