20 Aprila, 2024

Prijava

VIDEO Hadžibajrić najavio mega projekte u Općini Stari Grad: Bazeni, javne garaže, rekonstrukcija saobraćajnica …

Načelnik Općine Stari Grad Sarajevo Ibrahim Hadžibajrić ocijenio je prošlu kalendarsku godinu uspješnom te za ovu godinu najavio projekte važne ne samo za tu općinu nego i za Kanton Sarajevo.

Na godišnjoj konferenciji za novinare, među ostalim, izdvojio je, kao važan u ovoj godini, projekt izgradnje bazena na Bentbaši koja bi trebalo da počne u septembru ove godine, a trajat će ovisno o novcu koji im bude na raspolaganju. Kako je kazao, Općina Stari Grad ima određena sredstva, a istaknuo je i spremnost resornog kantonalnog ministra u Vladi KS za podršku tom projektu.

– To je jedinstven primjer kako se sportsko-rekreacioni centar može urediti i uraditi na otvorenom. Imat ćemo i zatvoreni i otvoreni bazen, koji će biti u skladu sa okolinom i prirodom, što je važno jer ne treba zaboraviti da je Bentbaša zaštićeno područje – kazao je Hadžibajrić.

Tačnu procjenu potrebnog novca za realizaciju tog projekta trebalo bi da imaju u februaru. Dotad će biti završen i kompletran idejni projekt i prezentiran na Općinskom vijeću Stari Grad, a do kraja aprila ili sredine maja  očekuju i građevinsku dozvolu.

– Općina Stari Grad ima određena sredstva. Mi ćemo započeti, a sve što se započne mora se i završiti. Nastojat ćemo dobiti podršku i drugih nivoa vlasti za potrebna sredstva, jer taj projekt je značajan i za Kanton Sarajevo i šire područje – naglasio je.

Spomenuo je da bi se moglo pristupiti i izgradnji podzemne garaže na Trgu Austrije, nakon izvedbenog projekta.

– Sad treba da se radi izvedbeni projekt, što će oduzeti puno vremena, te bi se pristupilo izgradnji te podzemne garaže na Trgu Austrije – kazao je.

Današnji susret sa novinarima bio je prilika za prezentaciju aktivnosti sarajevske Općine Stari Grad u prošloj kalendarskoj godini, realiziranih u različitim oblastima, kao i planova za ovu godinu koje planiraju realizirati sličnim tempom.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i uključite se u našu Viber zajednicu.

Podjeli: