5 Decembra, 2023

Prijava

U Dubaiju od sada besplatne dozvole za prodaju alkohola

U Emiratu Dubai je od jučer ukinut porez od 30 posto na prodaju alkohola i omogućeno je besplatno dobivanje potrebnih dozvola za prodaju alkoholnih pića.

Time je zatvoren dugogodišnji izvor prihoda za vladajuću porodicu Al Maktum.

Informacija o iznenadnoj novogodišnjoj odluci o ukidanju poreza stigla je od dva lokalna trgovaca alkoholom povezana sa državom i očigledno je da se zasniva na dekretu vladajuće porodice u tom dijelu Ujedinjenih Arapskih Emirata, prenosi AP.

Ova mjera je uslijedila nakon višegodišnjih ublažavanja propisa o prodaji alkohola u Dubaiju, gdje se sada alkohol prodaje i tokom mjeseca Ramazana, a usluga dostave na kućnu adresu je uvedena odmah nakon proglašavanja karantina na početku pandemije koronavirusa.
Prodaja alkohola dugo je služila kao glavni barometar ekonomije Dubaija, vodeće turističke destinacije u UAE, a tokom nedavnog Svjetskog prvenstva u obližnjem Kataru barovi Dubaija privlačili su brojne fudbalske navijače.
Vladini zvaničnici za sada nisu potvrdili ovu odluku, niti su pristali da odgovore na pitanja izvještača američke novinske agencije AP.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i uključite se u našu Viber zajednicu.

Podjeli: