29 Marta, 2024

Prijava

Sve košta: Uvođenje nove valute u Hrvatskoj dovelo do niza poskupljenja

Saborski zastupnik Nikola Grmoja podsjetio je u srijedu da je Most upozoravao da će doći do rasta cijena u Hrvatskoj nakon uvođenja eura te ustvrdio kako je za cijelu situaciju najodgovorniji hrvatski premijer Andrej Plenković.

 

Na rast cijena zbog uvođenja eura smo upozoravali ranije, uputili smo i dva zaključka u saborsku proceduru kojima smo tražili odgodu uvođenja eura u vrijeme visoke inflacije no za to nije bilo sluha ni kod vladajućih ni kod zastupnika SDP-a i Možemo, izjavio je Grmoja u Hrvatskom saboru.

U svim zemljama koje su uvele euro, dodao je, došlo je do rasta cijena a zbog inflacije taj rast je kod nas puno veći, a premijer Plenković uvjeravao je hrvatsku javnost da će rast cijena zbog uvođenja eura biti neznatan.

“Jedina odgovornost za ovo je odgovornost Andreja Plenkovića, no on je morao zadatak odraditi, jasno je zašto on provodi ovu agendu i njega standard hrvatskih građana puno ne zanima”, kazao je Grmoja, prenosi Hina.

Ništa nije poduzetno, nisu uvedene crne liste, zakoni nisu dali Državnom inspektoratu i ostalim tijelima mogućnost da nešto poduzmu, dodao je.

Iako Državni inspektorat ne smatra direktno odgovornim Grmoja je poručio da će podržati inicijativu Karoline Vidović Krišto (OIP) za razrješenje Andrije Mikulića jer smatra da je riječ o kompromitiranom čovjeku koji ne bi  trebao  biti glavni državni inspektor.

Grmoja je također  izrazio nadu da će građani vladajuće  kazniti na izborima i da će doći vlast koja će voditi više računa o  hrvatskim građanima,  a ne o onome što će reći Ursula von der Leyen ili netko drugi u Europskoj komisiji.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i uključite se u našu Viber zajednicu.

Podjeli: