Mart 26, 2023

Prijava

Гутереш: Ове године мир нам је потребнији више него икада

У 2023. години нам је потребан мир и то више него икада, поручио је у новогодишњој поруци генерални секретар Уједињених нација Антонио Гутереш и навео да нам је потребан мир једних с другима, са природом и климом, у кући.

Мир нам је потребан и на улицама и заједницама, уз пуну заштиту свих људских права, у светилиштима, уз поштовање вјеровања једних других, као и мир на мрежи, без говора мржње и злоупотребе, нагласио је Гутереш.

„У 2023. ставимо мир у srcе наших речи и дела. Заједно, учинимо 2023. годином када ће мир бити враћен у наше животе, наше домове и наш свијет”, истакао је генерални секретар УН, преноси Тањуг.

Казао је да је свака Нова година тренутак препорода, да пометемо пепео старе године и спремамо се за свјетлији дан, те да су 2022. године милиони људи широм света буквално помели пепео.

Гутереш је навео да су од Украјине преко Авганистана до Демократске Републике Конго и шире, људи напуштали рушевине својих домова и живота у потрази за нечим бољим и да је широм света, 100 милиона људи било у покрету, бежећи од ратова, пожара, суша, сиромаштва и глади.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i uključite se u našu Viber zajednicu.

Podjeli:

Popularno

Na pravom putu

Slične vijesti