29 Marta, 2024

Prijava

Japanska kuhinja

Prirodna japanska kuhinja smatra se najzdravijom kuhinjom svijeta.

Japanci, kao i većina drugih budističkih naroda, više cijene hranu koju su dobili iz zemlje nego sa pašnjaka.

Prvenstveno je važno da hrana zadrži jednostavnost i prirodni okus.

To je prirodna aroma koja čini pravu japansku hranu i daje vam realističan osjećaj da vas griju zraci izlazećeg sunca!

Važnost japanske kuhinje potvrđuje i zanimljivost koja govori da je Tokio jedan od gradova na svijetu s najvećim brojem restorana.

Tako se procjenjuje da je 2020. godine imao više od 137.000 restorana.

Japan nalazi na drugom mjestu ljestvice zemalja s najvećim brojem Michelinovih zvjezdica.

Među najpopularnijim jelima japanske kuhinje možemo pronaći:

Sushi

Sashimi

Teppanyaki

Japanska kuhinja impresionira svojom raznolikošću i korisnim komponentama, nije uzalud prosječni životni vijek u Japanu osamdeset godina, zemlja je na prvom mjestu na svijetu po dugovječnosti.

To je zato što Japanci pravilno formuliraju prehranu, jedu samo prirodnu hranu i ne prejedaju se.

Oni koje zanima japanska kuhinja uvijek će iz nje naučiti puno novih i neobičnih stvari.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i uključite se u našu Viber zajednicu.

Podjeli: