Prirodna japanska kuhinja smatra se najzdravijom kuhinjom svijeta.
Japanci, kao i većina drugih budističkih naroda, više cijene hranu koju su dobili iz zemlje nego sa pašnjaka.
Prvenstveno je važno da hrana zadrži jednostavnost i prirodni okus.
To je prirodna aroma koja čini pravu japansku hranu i daje vam realističan osjećaj da vas griju zraci izlazećeg sunca!
Važnost japanske kuhinje potvrđuje i zanimljivost koja govori da je Tokio jedan od gradova na svijetu s najvećim brojem restorana.
Tako se procjenjuje da je 2020. godine imao više od 137.000 restorana.
Japan nalazi na drugom mjestu ljestvice zemalja s najvećim brojem Michelinovih zvjezdica.
Među najpopularnijim jelima japanske kuhinje možemo pronaći:
Sushi
Sashimi
Teppanyaki
Japanska kuhinja impresionira svojom raznolikošću i korisnim komponentama, nije uzalud prosječni životni vijek u Japanu osamdeset godina, zemlja je na prvom mjestu na svijetu po dugovječnosti.
To je zato što Japanci pravilno formuliraju prehranu, jedu samo prirodnu hranu i ne prejedaju se.
Oni koje zanima japanska kuhinja uvijek će iz nje naučiti puno novih i neobičnih stvari.