28 Marta, 2024

Prijava

Šta znači nastup na SP-u: Donedavno nepoznati Marokanac sada će ostvariti svoj san

Senzacionalni marokanski nogometaš Azzedine Ounahi nalazi se na vrhu liste želja bivšeg prvaka Engleske Leicestera.

Mediji iz Engleske i Francuske prenose da je Leicester spremio unosnu ponudu za nogometaša koji je bio nepoznat većem dijelu sportske javnosti dok nije nastupio na Svjetskom prvenstvu u Kataru.

Ounahi (22) dolazi iz posljednjeplasiranog tima u Francuskoj Angersa. Ipak, fantastičan nastup na Mundijalu u Kataru, gdje je svoju selekciju vodio do polufinala, donio mu je interes brojnih renomiranih ekipa.

Prema uglednom L'Equipeu, Leicester je spremio ponudu i ona bi trebala biti prihvaćena jer su u Angersu voljni ga prodati za ne toliko veliki iznos.

Jedini cilj Angersa je da ostane na posudbi do kraja sezone, a sve kako bi se pokušao izboriti opstanak u društvu najboljih.

Leicester je spremio ponudu od 40 miliona eura, što će sasvim sigurno prihvatiti u francuskom klubu. Sve vodi ka tome da će Ounahi ispuniti svoj san i uskoro zaigrati u najjačoj ligi svijeta.

Ounahi bi u Leicester trebao doći kao zamjena za Yourija Tielemansa, koji postaje slobodan u junu i skoro da može birati ekipu u koju će preći.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i uključite se u našu Viber zajednicu.

Podjeli: