18 Aprila, 2024

Prijava

Općina Centar Sarajevo pomaže Bihaću sa 30.000 KM za sanaciju šteta od poplava

Načelnik Općine Centar Sarajevo Srđan Mandić, koji je ujedno i komandant Civilne zaštite Općine Centar, razgovarao je danas telefonom sa v.d. gradonačelnice Grada Bihaća Jasminom Ćoralić u cilju pružanja pomoći stanovništvu zbog poplava koje su pogodile grad Bihać.

Obilne padavine ovog vikenda prouzrokovale su probleme sa poplavama u skoro svim općinama i gradovima Unsko-sanskog kantona (USK), a naročito u gradu Bihaću.

Općina Centar Sarajevo je lokalna zajednica koja je u proteklih nekoliko godina konstantno pomagala slabije razvijene općine i gradove, ali i one lokalne zajednice kojima je trebala podrška usljed elementarnih nepogoda.

I ovog puta Općina Centar je odlučna u namjeri da pomogne sanaciju šteta nastalih usljed poplava, te će Gradu Bihaću biti upućena pomoć u iznosu od 30.000 KM, a nakon što bude procijenjena ukupna šteta.

Mandić je posebno istakao spremnost Općine Centar da kao Općina sa stabilnim budžetom, u mjeri u kojoj je to moguće, pomogne drugim lokalnim zajednicama koje se suočavaju sa problemima šteta nastalih usljed elementarnih nepogoda.

– Kao centralna gradska općina sa najvećim budžetom osjećamo obavezu i odgovornost, ali i želju da pomognemo onim lokalnim zajednicama kojima je pomoć potrebna. Pomoć Gradu Bihaću se dodjeljuje iz namjenskih sredstava civilne zaštite Općine Centar, nakon sto se okonča procedura procjene nastalih šteta i usvajanja zbirnog izvještaja od Gradskog vijeća. Općina Centar ima razumijevanja i u skladu sa mogućnostima pomaže lokalnim zajednicama kojima je pomoć potrebna – poručio je Mandić te izrazio nadu da će se stanje na terenu stabilizirati u što skorije vrijeme, saopćeno je iz Općine Centar Sarajevo.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i uključite se u našu Viber zajednicu.

Podjeli: