28 Marta, 2024

Prijava

Teheran: Saradnja Rusijom zasnovana na zajedničkim interesima

Portparol iranskog ministarstva vanjskih poslova Naser Kanani Čafi, izjavio je danas da je saradnja Irana sa Rusijom zasnovana na zajedničkim interesima i da nije usmjerena protiv trećih zemalja.

On je istakao da su tvrdnje da Iran proizvodi bespilotne letjelice u Rusiji i da Moskva kupuje rakete od Teherana „politički motivisane i izrečene od strane zemalja koje stalno daju oružje jednoj od strana u sukobu, doprinoseći na taj način njegov nastavak”, prenela je agencija Tass, prenosi Tanjug.

„Iran je više puta izražavao svoj stav. Mi nismo strana u sukobu u Ukrajini i verujemo da je diplomatsko rešenje način da se on okonča. Više puta smo naglašavali da nismo slali oružje ni jednoj strani”, rekao je portparol iranskog ministarstva.

U avgustu je „Vašington post” objavio članak u kojem navodi da Iran isporučuje svoje dronove Rusiji, a kasnije su slične tvrdnje dali zvaničnici američke administracije.

Moskva i Teheran su u više navrata odbacivali navode da Rusija dobija iranske bespilotne letjelice za upotrebu u Ukrajini, podsjeća ruska agencija.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i uključite se u našu Viber zajednicu.

Podjeli: