29 Marta, 2024

Prijava

Četiri su scenarija završetka SP-a koja će promijeniti historiju, svaki garantuje spektakl

Bliži se sama završnica Svjetskog prvenstva u Kataru, a osim što polufinalni parovi garanutju istinski spektakl, već sada je jasno da će budući prvak ispisati nogometnu historiju.

Četiri su moguća scenarija, a u svakoj varijanti dobit ćemo spektakularan rasplet.

Ukoliko Argentina postane svjetski prvak, što bi vjerovatno bila i najveća vijest, Lionel Messi prvi put u karijeri će se popeti na krov svijeta i prema mišljenju mnogih više neće biti nikakve dileme oko toga ko je najbolji nogometaš svih vremena.

Druga mogućnost je da se Hrvatska okiti zlatom što bi bila njihova prva titula nakon srebra iz Rusije i bronze iz Francuske, te bi Vatreni postali tek deveta nacija sa titulom prvaka svijeta.

Slično važi i za Maroko koji je već postao prva afrička reprezentacija u polufinalu Mundijala, a svakako da bi njihova eventualna titula bila daleko najveća senzacija u historiji SP-a.

Konačno, ukoliko Francuska drugi put uzastopno osvoji naslov, postala bi prva reprezentacija koja je odbranila titulu nakon punih 60 godina. Prije njih to je uspjelo samo još Brazilu 1962. i Italiji 1938.

Podsjetimo, u polufinalnim duelma snage će odmjeriti Argentina i Hrvatska, te Francuska i Maroko.

Prvi će na teren Gaučosi i Vatreni koji se sastaju u utorak od 20 sati, a dan kasnije u istom terminu igrat će Trikolori i Lavovi Atlasa.

Utakmica za treće mjesto na programu je u subotu od 16 sati, a finale se igra u nedjelju također s početkom u 16 sati.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i uključite se u našu Viber zajednicu.

Podjeli: