19 Aprila, 2024

Prijava

Bh. paraplivači u Zagrebu najavili nastup na Svjetskoj seriji

Uspješnim nastupom na Međunarodnom festivalu plivanja za osobe s invaliditetom “Dubrava 2022” održanom prošlog vikenda u Zagrebu najbolji paraplivači Bosne i Hercegovine i Plivačkog kluba SPID iz Sarajeva na najbolji način najavili su nastup na Svjetskoj seriji početkom iduće godine u Italiji.

Na paraplivačkom takmičenju održanom u glavnom gradu Hrvatske 10. i 11. decembra u organizaciji Plivačkog kluba Dubrava učestvovalo je više od 140 paraplivača iz Austrije, Hrvatske, Slovenije, Srbije, Crne Gore, Dominikanske Republike, Belgije, Slovačke i Bosne i Hercegovine.

Miting se nalazi u kalendaru Svjetske paraplivačke asocijacije, a bh. boje branilo je sedam plivača i plivačica koji su imali 27 startova.

Uz popravljenih 18 ličnih rekorda, osvojili su i tri medalje u seniorskoj kategoriji, te osam u juniorskoj.

Dva zlata, jedno srebro i tri bronze osvojio je Ismail Zulfić, kojeg je sa tri zlata i jednom bronzom pratio Ismail Barlov. Kanita Šabanović bila je bronzana, a tim predvođen trenerima Ildom Bučan Kukuruzović i Tarikom Kurtanovićem još su činili Ahmed Mašetić, Kenan Kovačević, Nedim Njemčević i Hena Godinjak.

– Naša dva paraplivača Ismail Zulfić i Ismail Barlov pokazali su da su veoma dobroj formi pred naredne nastupe koji ih očekuju u Italiji na Svjetskoj seriji u paraplivanju. Tako su još jednom pokazali da ih s pravom smatramo potencijalnim kandidatima za Paraolimpijske igre u Parizu. Velika stvar je što su naši juniori osvojili tri medalje u seniorskoj kategoriji na ovom takmičenju – kazala je Ilda Bučan Kukuruzović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i uključite se u našu Viber zajednicu.

Podjeli: