29 Marta, 2024

Prijava

Spektakl počinje danas: Hrvati i Brazilci otvaraju četvrtfinale Svjetskog prvenstva

Četvrtfinale Svjetskog prvenstva u Kataru počinje danas, a na rasporedu su dvije utakmice.

Prvi će u 16 sati na teren izaći nogometaši Hrvatske i Brazila. Aktuelni viceprvak svijeta je u osmini finala nakon penala eliminisao Japan, no sada im predstoji mnogo teži zadatak – dvoboj protiv prvog favorita za titulu koji je demonstrirao silu u osmini finala protiv Južne Koreje.

Selektor Hrvatske Zlatko Dalić će biti na mukama s obzirom da se još uvijek nije oporavio standardni lijevi bek Borna Sosa pa će najvjerovatnije na njegovoj poziciji zaigrati njegov imenjak Barišić, dok na drugoj strani prvenstvo je odranije zbog teških povreda završeno za napadača Gabriela Jesusa i Alexa Tellesa, dok se i drugi lijevi bek Alex Sandro još uvijek nije u potpunosti oporavio od povrede. Ukoliko Sandro ne bude sto posto spreman, ponovo će desni bek Danilo igrati na toj poziciji.

Na kladionicama je Brazil veliki favorit i Hrvatskoj će trebati pravo čudo da uđe među četiri najbolje selekcije svijeta.

U 20 sati Nizozemska će igrati protiv Argentine u susretu u kojem je južnoamerička selekcija blagi favorit. Lionel Messi će u ovom susretu morati pružiti svoje najbolje izdanje s obzirom da su trojica njegovih bitnih saigrača trenutno povrijeđeni – Lautaro Martinez, Rodrigo De Paul i Papu Gomez. Dobra vijest za Gaučose je da se Angel Di Maria oporavio, te će pokušati rasteretiti Messija u napadu.

S druge strane Louis Van Gaal će moći računati na najjači sastav, a jedini igrač koji je pod upitnikom je rezervni štoper Stefan De Vrij koji nije zaigrao ni minutu na Mundijalu u Kataru.

Oba susreta će biti u direktnom televizijskom prijenosu na BHT1, te tekstualnom prijenosu na portalu Klix.ba.

Parovi četvrtfinala:

Hrvatska – Brazil (petak 16:00, BHT1)

Nizozemska – Argentina (petak 20:00, BHT1)

Maroko – Portugal (subota 16:00, BHT1)

Engleska – Francuska (subota 20:00, BHT1)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i uključite se u našu Viber zajednicu.

Podjeli: