28 Marta, 2024

Prijava

FOTO: Ovo će biti boja godine za 2023.

Najpoznatija kompanija za proizvodnju boje Panton objavila je da je boja godine za 2023. “Pantone 18-1750”, poznatija kao Viva Magenta.

Globalni autoritet za boje otkriva svoju boju godine svakog decembra, a izbor za 2023. objavljen je u četvrtak. Opisana kao “nijansirani grimizni ton” koji balansira toplo i hladno, Viva Magenta je “nekonvencionalna nijansa za nekonvencionalno vreme”, rekli su iz Pantona u izjavi u kojoj su otkrili svoj izbor.
Hrabra i neustrašiva, Viva Magenta je pulsirajuća boja čija bujnost podstiče optimizam i radost. Moćna i osnažujuća, to je animirana crvena koja podstiče eksperimentisanje i samoizražavanje bez ograničenja; naelektrisana nijansa bez granica“, dodaje se u saopštenju.
Odabir Instituta za boje Panton namenjen je odražavanju najnovijih trendova u svim sektorima, uključujući modu, ljepotu, tehnologiju, dizajn i uređenje doma.
Prošle godine Panton je odabrao zelenkastu nijansu nazvanu Very Pery, što je bio prvi put da je kompanija proizvela novu nijansu za boju godine umjesto da odabere neku iz svoje arhive.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by PANTONE (@pantone)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i uključite se u našu Viber zajednicu.

Podjeli: