18 Aprila, 2024

Prijava

Bivša šefica “Levisa”: Ostala sam bez posla zbog svojih stavova

Dženifer Sej tvrdi da lijevoj liberalnoj eliti vokeizam služi da sakrije pohlepu i korupciju

Pošto se otvoreno zalagala da se državne škole ne zatvaraju tokom pandemije kovida, odnosno da se ne produžava njihova blokada, verujući da je izostanak nastave štetan za djecu, taj stav ju je koštao posla, izjavila je bivša šefica marketinga kompanije “Levi Štraus” Dženifer Sej na televiziji “Epok”.

Septembra 2020, po njenim riječima, kompanija ju je upozorila da se njeni stavovi mogu smatrati i govorom u ime kompanije, te da bi zato mogla nanijeti štetu njenoj reputaciji, da bi joj dvije godine kasnije rekli da za nju više nema mjesta u “Levisu”.

Sejova je pojasnila da njena djeca pohađaju nastavu u državnoj školi, što je u San Francisku vrlo neobično za osobu na visokom položaju.

“Bila sam toliko ljuta što su mi to rekli ljudi koji su svoju djecu sve vreme pandemije slali u privatne škole. Kao da su mi rekli da se ne zalažem da siromašna djeca idu u školu”, istakla je Dženifer Sej.

“Lijeva liberalna elita kaže da joj je stalo do socijalne pravde, smatraju sebe dobrim osobama, ali ako zaprijetite da ćete otkriti njihovo licemerje, sledi vam progon”, dodala je Sejova.

Premda joj je ponuđena otpremnina od milion dolara, Sejova ju je odbila jer bi morala da potpiše ugovor o tajnosti podataka. Umjesto toga riješila je da progovori o ideologiji “osvješćenosti” (woke) svojstvenoj društvenom sloju u kome se kretala, a koji zapravo služi elitama da sakriju pohlepu i korupciju, sve pod plaštom vrline.

Vokeizam je tokom 1940-ih do početka 1960-ih značio ‘da ste budni’, tj. svjesni činjenice da postoji rasna nejednakost, ali danas su ta vjerovanja iskvarena i pretvorena u ideologiju koja se nikada ne može dovesti u pitanje, kao što su rodna i rasna ideologija ili telesna pozitivnost”, jasna je Dženifer Sej.

Podržavala je, kako kaže, transrodne osobe koje su radile u njenom timu, nikoga ne bi diskriminisala, uključujući i nevakcinisane.

“Ali ako se neko zapita da li 11-godišnjak treba da bude na blokatorima puberteta, dok istraživanja o srednjoročnim i dugoročnim uticajima ove terapije ne postoje, on odmah mora biti obilježen i udaljen zbog kršenja ideologije”, rekla je bivša šefica “Levisa”.

“Probuđeni kapitalizam je zapravo samo pokušaj da se profitira od ideologije i strasti koja stoji iza ove ideologije prvenstveno među generacijom ‘Z’ i milenijumskim potrošačima”, zaključila je Dženifer Sej.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i uključite se u našu Viber zajednicu.

Podjeli: