28 Marta, 2024

Prijava

Veliki dan na SP-u je pred nama: Srbija želi osvetu; opraštamo se od favorita iz sjene?

Preostale su još četiri utakmice grupne faze Svjetskog prvenstva u Kataru i one su na rasporedu danas, a nakon njih saznat ćemo sve parove osmine finala najvećeg sportskog događaja na svijetu.

Još uvijek se nismo “oporavili” od drame koja se dogodila jučer, a koja nam je s prvenstva odnijela dva favorita Belgiju i Njemačku, a danas nam predstoje nova velika uzbuđenja u grupama G i H.

Program počinje s dvije utakmice u 16 sati, a najviše pažnje privlači okršaj Gane i Urugvaja, meč koji budi uspomene na 2010. godinu i nesretno ispadanje afričke selekcije u borbi za polufinale Svjetskog prvenstva.

Podsjetimo, tom prilikom Luis Suarez odbranio je rukama udarac Gane za prolaz u polufinale, nakon čega je Asamoah Gyan promašio penal i Urugvaj je prošao dalje.

Selekcija Gane traži “osvetu” za taj događaj, a kako se Urugvaj nalazi u nezavidnoj situaciji i posljednji je u grupi, velike su šanse da se oprostimo od još jednog favorita iz sjene, selekcije koja je s ogromnim ambicijama stigla u Katar.

U istom terminu sastaju se Portugal i Južna Koreja. Cristiano Ronaldo i družina već su osigurali prvo mjesto, dok je susret bitan Korejancima koji planiraju plasman u nokaut-fazu i potrebna im je pobjeda.

Od 20 sati imat ćemo priliku gledati pravi spektakl. Brazil, koji je osigurao prvo mjesto, može bez pritiska odigrati susret protiv Kameruna.

Ako tu Brazil nema pritiska, sigurno se isto ne može reći za duel Srbije i Švicarske, meč koji se izdvajao i prije početka Svjetskog prvenstva.

Švicarska je “dužnik” Srbiji još s prošlog Svjetskog prvenstva kada su naši susjedi zbog tog poraza (1:2) ispali sa Svjetskog prvenstva i sigurno je da danas žele osvetu.

Srbiji je potrebna pobjeda, ali i da Kamerun ne savlada Brazil pošto bi tada gol-razlika vodila glavnu ulogu, a trenutno je ona, za jedan gol, na strani Kameruna.

Raspored posljednjeg dana:

Grupa G:

20:00 Brazil – Kamerun (Moja TV)

20:00 Srbija – Švicarska (BHT)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i uključite se u našu Viber zajednicu.

Podjeli: