16 Aprila, 2024

Prijava

Szczesny otkrio nevjerovatnu opkladu s Messijem prije penala: Vjerovatno će me kazniti

Nogometaši Argentine pobijedili su selekciju Poljske rezultatom 2:0 i plasirali su se u osminu finala SP-a. Pored potpune dominacija Gaučosa susret je obilježio i penal koji je Wojciech Szczesny odbranio Lionelu Messiju, a sjajni golman Juventusa nakon susreta dao je zanimljivu izjavu, priznavši da se kladio s Leom.

Argentinci su bili daleko bolji rival, a u 39. minuti dosuđen je dosta diskutabilan penal, za mnoge nepostojeći penal, nakon što je Messija u šesnaestercu Poljske udario upravo golman Szczesny.

Pometnju je izazvala činjenica da ga je Juventusov golman faulirao tek nakon što je Messi već udario loptu.

Nizozemski sudija Danny Makkelie je ovu situaciju provjeravao i putem VAR-a, a na kraju je donio odluku da pokaže na bijelu tačku.

Ipak, Szczesny je majstorski odbranio penal Messija koji je uputio jak udarac.

Poljski golman u izjavi nakon utakmice otkrio je da je bio toliko uvjeren da neće biti dosuđen penal da se kladio u 100 eura s Messijem dok je VAR pregledao situaciju na stadionu 974.

“Nisam mislio da će biti penal. Razgovarao sam s Messijem prije penala i rekao sam mu da se mogu kladiti u 100 eura da ga sudija neće dosuditi. Tako sam izgubio opkladu protiv Mesija. Ne znam da li je to dozvoljeno na Svjetskom prvenstvu i vjerovatno ću biti kažnjen, ali trenutno me nije briga”, rekao je u šaljivom tonu Szczesny.Uprkos porazu i blijedoj igri, Poljska je zbog bolje gol-razlike od Meksika prošla dalje.

Argentina će u osmini finala igrati protiv Australije i ovaj meč je na rasporedu u nedjelju. Dan ranije svoj okršaj u osmini finala imat će Poljska i Francuska.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i uključite se u našu Viber zajednicu.

Podjeli: