20 Aprila, 2024

Prijava

Koncert ‘Antonijeva četiri godišnja doba’ kao dar mladima Hercegovine

Simfonijski orkestar Mostar upriličit će u nedjelju, 4. prosinca, koncert “Antonijeva četiri godišnja doba” kao dar za sv. Nikolu svim mladima Hercegovine i na radost svih ljubitelja velikog talijanskog skladatelja Antonija Vivaldija.

Solist na violini je prvim nagradama višestruko okrunjeni 12-godišnji Antonio Šarić, učenik 5. razreda Muzičke škole I. i II. stupnja u Mostaru, u klasi prof. Ane Pranjković, priopćili su organizatori.

Gudački sastav Simfonijskog orkestra Mostar predvodit će umjetnički ravnatelj Jovan Bogosavljević, jedan od najpoznatijih violinista Srbije i profesor na Muzičkoj akademiji u Nišu i Istočnom Sarajevu.

U prvom dijelu koncerta posjetitelji će čuti “Fatto per la notte di natale”, Concerto grosso Op.6 Nr. 8 Arcangela Corellija, dok će u drugom dijelu solist Antonio Šarić, uz pratnju gudačkog sastava Simfonijskog orkestra Mostar, odsvirati Vivaldijeva “Četiri godišnja doba”.

Koncert će se održati pod pokroviteljstvom Vlade HNŽ-a u kapelici crkve sv. Petra i Pavla u Mostaru, s početkom u 19 sati.

Ulaz je slobodan.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i uključite se u našu Viber zajednicu.

Podjeli: