19 Marta, 2024

Prijava

Bidenova administracija čestitala Dan državnosti BiH: Pored opštih termina posebno se osvrnuli na energiju

Predsjednik Sjedinjenih Američkih Država Joe Biden uputio je pismo novoizabranim članovima Predsjedništva Bosne i Hercegovine, Željki Cvijanović, Željku Komšiću i Denisu Bećiroviću povodom Dana državnosti BiH.

Biden je u pismu, u ime naroda Sjedinjenih Američkih Država uputio članovima Predsjedništva BiH i građanima Bosne i Hercegovine uputio najljepše želje povodom obilježavanja Dana državnosti.

Sjedinjene Države snažno podržavaju suverenitet, teritorijalni integritet i multietnički karakter Bosne i Hercegovine.

– Pozivamo bosanskohercegovačke lidere da ostave po strani razlike i rade na izgradnji bolje budućnosti za ljude koje predstavljaju – uključujući brzo formiranje vlasti na svim nivoima i donošenje reformi potrebnih da se osigura mjesto Bosne i Hercegovine u euroatlantskoj zajednici naroda – navodi se u pismu predsjednika Bidena.

Dalje u pismu, Biden navodi da se u godini koja je pred nama, raduje jačanju prijateljstva između naših građana i produbljivanju međusobne saradnje – uključujući sigurnost, diverzifikaciju energije i borbu protiv korupcije.

– Sjedinjene Države će nastaviti podržavati mir, sigurnost i prosperitet u Bosni i Hercegovini za sve njene građane – zaključio je Biden u svom pismu povodom Dana državnosti Bosne i Hercegovine.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i uključite se u našu Viber zajednicu.

Podjeli: