19 Aprila, 2024

Prijava

Niko nije očekivao pobjedu Saudijske Arabije nad Argentinom! Čestitamo!

Trećeg dana Svjetskog nogometnog prvenstva u Kataru dogodilo se prvo veliko iznenađenje. Reprezentacija Saudijske Arabije je u prvom kolu C-grupe SP-a savladala dvostrukog prvaka svijeta, selekciju Argentine sa 2:1.

Saudijci su priredili veliku senzaciju savladavši nakon preokreta jednu od najboljih svjetskih selekcija i favorita za naslov.

Prvo poluvrijeme u potpunosti je pripalo Argentincima koji su postigli četiri pogotka, od kojih su tri poništena zbog nedozvoljene pozicije Lionela Messija i Lautaro Martineza.

Od prve minute Južnoamerikanci su krenuli ofanzivno, a već u 10. minuti došli u vodstvo. Paredes je oboren u šesnaestercu, a nakon intervencije iz VAR sobe sudija je pokazao na bijelu tačku. Siguran sa 11 metara bio je Messi.

U nastavku susret Argentinci su postigli još dva pogotka, prvo u 23. minuti preko Messija, a potom i u 28. i 35. minuti preko Martineza, ali su golovi poništeni zbog zaleđa.

U drugom poluvremenu Saudijci su napravili veliki preokret za samo četiri minute. U 49. minuti Al-Shehri je pobjegao odbrambenom igraču Argentine Romeru i sa sedam metara poslao loptu pored golmana Emiliana Martineza, dok je četiri minute kasnije Al Dawsari eurogolom donio preokret.

U nastavku utakmice Argentina je pokušavala doći do izjednačenja, ali su nogometaši Saudijske Arabije discipliniranom igrom zaustavili sve njihove pokušaje i na kraju došli do velike pobjede.

U drugom susretu u ovoj grupi od 17 sati igraju Meksiko i Poljska.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i uključite se u našu Viber zajednicu.

Podjeli: