19 Aprila, 2024

Prijava

Danas na SP-u četiri utakmice: Na teren izlaze Messi, Danska i aktuelni prvaci

Svjetsko prvenstvo u Kataru nastavlja se danas kada ćemo prvi put gledati i četiri utakmice u toku jednog dana. Na teren izlaze favoriti Argentina, Danska i Francuska, a najzanimljivije trebalo bi biti na susretu između Meksika i Poljske.

Već u 11:00 sati na teren će jedni od favorita prvenstva Argentinci koji za početak imaju na papiru jednu od najslabijih selekcija turnira Saudijsku Arabiju. Gaučosi izgledaju napokon spremni za trofej u posljednjem pokušaju Lionela Messija da se domogne trofeja koji mu nedostaje. U prijateljskim utakmicama uoči Katara su izgledali besprijekorno i gazili su sve redom.

S druge strane, Arabiju smo mogli nedavno gledati protiv Hrvatske kada su se pokazali kao tvrd orah. Izgubili su samo 1:0, a zanimljivo da su ove dvije selekcije 2012. godine odigrale prijateljsku utakmicu u kojoj nije bilo pogodaka. Ipak, teško da će Saudijci danas uspjeti sačuvati svoju mrežu netaknutom, a sve suprotno tome bilo bi ravno senzaciji nad senzacijama.

Danska će u 14:00 sati igrati protiv Tunisa i ima ulogu favorita. Danci su i na prethodnom Euru pokazali kvalitet, superiorni su bili i u kvalifikacijama, a pravu poruku poslali su dobrim partijama u Ligi nacija kada su pobjeđivali i Francusku. Da Tunis nije za podcijeniti govori nam podatak da su ljetos osvojili Kirin Kup savladavši Japan u finalu, a u posljednjoj utakmici pred Mundijal pobijedili su i Iran sa sigurnih 2:0.

Najneizvjesniju utakmicu danas će igrati Meksiko i Poljska, a zanimljivo da javnost i kladionice ulogu blagog favorita poklanjanju Meksikancima. Poljaci igraju promjenjivo u posljednje vrijeme što s pokazali igrama u Ligi nacija kada se vidjelo da su ipak nivo ispod Nizozemske i Belgije. Ni Meksiko nije briljirao tokom priprema za Mundijal i definitivno će biti zanimljivo vidjeti mogu li Meksikanci zaista srušiti Roberta Lewandowskog i saigrače.

Dan će kompletirati aktuelni prvaci Francuzi koji su apsolutni favoriti protiv Australije. Najviše problema s povredama od svih selekcija na prvenstvu imala je upravo Francuska pa je to jedan od razloga što su je mnogi izbacili iz kruga favorita za osvajanje trofeja.

Međutim, i dalje imaju izuzetno moćnu ekipu predvođenu Kylianom Mbappeom pa će biti zanimljivo vidjeti kako izgledaju već večeras protiv Australije koja je također podigla formu uoči početka prvenstva.

Raspored utakmica i TV prijenosi:

Argentina – Saudijska Arabija 11:00 (BHT1)

Danska – Tunis 14:00 (BHT1)

Meksiko – Poljska 17:00 (BHT1)

Francuska – Australija 20:00 (BHT1)

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i uključite se u našu Viber zajednicu.

Podjeli: