24 Aprila, 2024

Prijava

Spektakl na SP počinje tek danas: Ovo je raspored utakmica, na terenu i jedan od favorita

Katar i Ekvador otvorili su Mundijal utakmicom završenom rezultatom 0:2, ali je od izlaska rasporeda grupa bilo jasno da ovaj meč kvalitetom neće ponuditi mnogo toga.

Prava uzbuđenja kreću danas, drugog dana Svjetskog prvenstva kada su na rasporedu tri utakmice koje privlače mnogo pažnje.

Program kreće u 14 sati kada će na teren jedan od glavnih favorita za zlato. U pitanju je reprezentacija Engleske, koja brani polufinale s prošlog Mundijala i u međuvremenu je na penale ostala i bez evropskog zlata.

U Kataru Englezi žele otići korak dalje, ali neće biti lako. Upravo je današnji susret iznimno važan jer je bitno od starta pokazati šampionske ambicije protiv jednog od autsajdera grupe.

Gareth Southgate je napravio nekoliko iznenađenja sa spiskom pozvanih igrača za Katar i već je pod kritikama javnosti pa ćemo vidjeti kako će se snaći u toj poziciji.

Nakon toga, od 17 sati, imat ćemo priliku gledati apsolutni derbi grupe A. Najjača afrička selekcija Senegal, bez svog najboljeg igrača Sadija Manea, igra protiv preporođene Nizozemske i taj okršaj mogao bi nam već sad otkriti ko će zauzeti prvo mjesto u ovoj grupi.

Program dana završava se utakmicom između Sjedinjenih Američkih Država i Velsa. Ovaj duel mogao bi dati odgovor na pitanje ko uz Englesku ide dalje iz grupe B, a mladi tim SAD-a, sastavljen pretežno od igrača iz Evrope, učinit će sve da zaustavi Garetha Balea i društvo.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i uključite se u našu Viber zajednicu.

Podjeli: