24 Aprila, 2024

Prijava

FOTO, VIDEO: Pleme vjeruje da je princ Filip božanstvo, on im nije razbio iluzije već im je poslao svoje slike te tako učvrstio svoju poziciju

Na ostrvu Tana u državi Vanuatu živi pleme Jakel koje neguje kult princa Filipa, a članovi plemena imaju njegove uramljene fotografije, svoju djecu podučavaju o njemu i nazivaju ga mesijom.

Kristijan Iličić, koji je posjetio državu Vanuatu, na Instagramu je podijelio zanimljivost o ostrvu Tana.
Prema njihovoj legendi, sin drevnog duha planine jednog dana jednog dana je trebalo da bude utjelovljen u čovjeku bijele boje i potom da otputuje preko pola okeana kako bi oženio vrlo moćnu ženu. Nakon nekog vremena će se vratiti na ostrvo i doneti blagostanje.
Iličić navodi: “U ovome opisu su prepoznali princa Filipa, supruga kraljice Elizabete II, a 1974. godine je kraljica Elizabeta sa suprugom posjetila Vanuatu i to je bio događaj epskih razmjera za ove ljude. Tadašnji poglavica Džek Naiva dočekao je kraljevsku jahtu i ugledao princa Filipa u bijeloj uniformi. Prepoznao je u njemu stvarnog mesiju“.

Princ Filip je bio svestan ove činjenice i poslao im je svoju fotografiju koju su oni uramili i čuvaju je kao najveću relikviju.
Pripadnici plemena Jakel vjeruju da je moć njihovog “božanstva” bila toliko velika da je omogućio Afroamerikancu da postane predsjednik SAD-a, ali i da je svojom čarolijom pomogao da se locira Osama bin Laden.

Iličić naglašava da su dobro informisani o dešavanjima u svijetu u koja je navodno upleteno njihovo božanstvo. Nakon smrti princa Filipa njihova vjera nije pokolebana i vjeruju da će se njegov duh vratiti na Tanu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i uključite se u našu Viber zajednicu.

Podjeli: