28 Marta, 2024

Prijava

NAMIRNICA KOJU SVAKI DAN JEDEMO MOŽE UBRZATI PROCES STARENJA: Stručnjaci navode da se BORE pojavljuju baš zbog toga

Namirnice koje svakodnevno konzumiramo mogu u velikoj mjeri doprinijeti pojavi bora i ubrzati proces starenja.

Pojava bora na licu predstavlja jedan od najvećih problem sa kojim se žene susreću. Često ih povezujemo sa starenjem, međutim ishrana i način života takođe mogu doprinijeti procesu stvaranja bora.

Postoji mnoštvo namirnica koje svakodnevno konzumiramo, a koje mogu uticati na javljanje bora, kao i na sam kvalitet kože i organizma. Jedan od potencijalnih neprijatelja po našu kožu i organizam može biti šećer. Poznato je da šećer utiče na gojenje, a takođe može igrati važnu ulogu u procesu starenja kože.

Šećer, zajedno sa drugim namirnicama koje su bogate ugljenim hidratima, mopže uticati na stvaranje zapaljenja kože, kao i na proces koji se naziva glikacija. On stvara molekule koje se vezuju za kolagen i elastin, a koji ih slabe.

Poznato je da bijeli hljeb, pasta i razna peciva sadrže ugljene hidrate i šećere, te bi ih trebalo konzumirati u umjerenim količinama.

Ukoliko želite da usporite proces starenja, iz ishrane biste trebali da isključite šećer u svakom smislu riječi, navodi se u izvještaju Frederika Branta, jednog od najpoznatijih doktora dermatologa u SAD.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i uključite se u našu Viber zajednicu.

Podjeli: