19 Aprila, 2024

Prijava

Kijev: Napadi Rusa usmjereni na postrojenja za proizvodnju gasa

Premijer Ukrajine Denis Šmigal izjavio je da su novi današnji ruski raketni napadi bili usmjereni na postrojenja za proizvodnju gasa i fabriku raketa, izvijestila je agencija Interfaks Ukrajina.

„Rakete trenutno lete iznad Kijeva. Sada bombarduju našu proizvodnju gasa, naša preduzeća u Dnjepru i Južmašu (fabrika raketa)”, rekao je ukrajinski premijer na konferenciji za novinare.

Prethodno su ukrajinski zvaničnici saopštili da je ruska raketa pogodila lučki grad Odesu, ali da za sada nema više detalja o eventualnim žrtvama ili materijalnoj šteti.

Nekoliko ukrajinskih regiona danas je u stanju pripravnosti zbog raketnih udara. Sirene za vazdušni napad oglasile su se u Odeskoj, Poltavskoj, Dnjepropetrovskoj, Sumskoj i Nikolajevskoj oblasti, kao i u delovima Kirovogradske oblasti i oblastima Zaporoške i Hersonske oblasti koje su pod kontrolom Kijeva.

Guverner Odese Maksim Marčenko objavio je na Telegramu da je pogođena infrastruktura u oblasti Odese i upozorio na „masovne raketne udare na celoj teritoriji Ukrajine”.

Zamjenik šefa kabineta predsjednika Ukrajine Kirilo Timošenko rekao je da je više eksplozija također prijavljeno u Dnjepru, gdje su oštećena dva infrastrukturna objekta, a najmanje jedna osoba je ranjena.

Regionalni guverner Kijeva Oleksij Kuleba rekao je da su sistemi protivvazdušne odbrane djelovali u centralnoj Kijevskoj oblasti, prenio je Tanjug.

Zvaničnici regiona Poltava, Harkov, Hmeljnicki i Rivne pozvali su stanovnike da ostanu u skloništima usred stalne prijetnje od raketnih napada.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i uključite se u našu Viber zajednicu.

Podjeli: